Egészséges kávé elkészítési javaslat

22

2018. július

A brazil Arabica kávé nagyon finom, ezt tudod, vagy majd meglátod! De az egészséges kávéim mégis a bennük található ganoderma kivonattól lesznek különlegesek! Ezért tanácsolom az elkészítését a következőképpen.

Forralás

Melegen ajánlom, hogy az értékes összetevőket ne forrázd le, hanem csak jó meleg, kb. 80 C-fokos vízben oldd fel ezt az instant kávét! Ha már felforraltad a vizet, üsse kavics, várj néhány percet, amíg a lobogó forró víz nem vágja taccsra az értékes tápanyagokat! Ennyit a vízhőfokról.

Adagolás

Ami az adagolást illeti, én jelenleg 2-felé osztok egy zacskó ganodermás kávét, mert mostanában hosszan iszom, hogy jó sokáig tartson. Korábban eszpresszó-jellegű kávékat ittam, röviden, és akkoriban 3 -felé osztottam egy zacskó egészséges kávét.

A lényeg, hogy annyi kávéport tégy a megfelelő hőfokú vízbe, hogy a végeredmény finom legyen! Ha megkóstolod, és nem finom, akkor tegyél bele még kávéport! Ki akar híglötty kávét inni? Háténnem! Nemigaz?

Kísérletezz, találd meg az összhangot közted és kedvenc kávéd között! 🙂

Boldog kávézást kívánok! ♥

Add tovább!

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!