A spirulina – a többi zöld növényhez hasonlóan – csodálatos zöld színét a klorofillnak köszönheti. A növények a klorofill segítségével hasznosítják a napfényt, elraktározzák a nap energiáját, majd kémiai energiát állítanak elő belőle. A zöld növények olyan csodálatos módon táplálkoznak a Napból, amire az állatok és mi emberek nem vagyunk képesek, viszont erre az éltető energiára nekünk is szükségünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk.

Zöld vérnek is nevezik a klorofillt, a növények vérét, mert molekulaszerkezetében nagyon hasonlít a vér hemoglobinjához, és rendkívül jó hatással van a mi vérképünkre is.

A klorofill tele van oxigénnel, mely kedvez a jó (aerob) baktériumok szaporodásának, de gátolja a rákos sejtek burjánzását. Klorofillel rengeteg oxigént juttathatunk a sejtjeinkbe.

A klorofill legfontosabb tulajdonságai:

– méregteleníti a szerveket

– megemeli a szervezet oxigénszintjét, ez az oxigéndús környezet pedig gátolja a rákos sejtek szaporodását

– segít a vérszegénység leküzdésében

– méregteleníti és tisztítja a vastagbelet és a vékonybelet

– táplálja a hasznos bélbaktériumokat, különösen a laktobacillusokat (Lactobacillus spp) és a bifiduszokat (Bifidus spp.), ezáltal csökkenti az emésztési és székelési problémákat, melyeket különböző kórokozók, mint az E. coli és Candida okoznak.

– segít bevonni az irritált gyomorfalat, ezzel segít a gyomorfekély tüneteinek csökkentésében és a fekélyesedés megszüntetésében,

– gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását

Elég csak egy pillantást vetnünk a spirulina gyönyörű zöld színére, azonnal látjuk, hogy maga az élet, tele van klorofillel, tele van napfénnyel. Egyes természetgyógyászok szerint a spirulina magas klorofilltartalma lehet a magyarázat arra, hogy képes meggátolni a rákos kolóniák kialakulását. A DXN Spirulina szuper klorofillforrás, amelyet könnyedén beépíthetünk mindennapi étrendünkbe, így a klorofill fantasztikus hatásait saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg nap mint nap.
(Allan Keith Tillotson (http://qi-encyclopedia.com/?author=Alan-Keith-Tillotson): One Earth Herbal Sourcebook)

 

Add tovább!

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!