A gyönyörű Brooklyn Bridge Parkban e héten adták át New York első napenergiával működtetett elektromos gépjármű töltőállomását (EV Charging Station).

Elektromos jármű töltőállomás a Brooklyn Bridge Parkban

A 86 hektárnyi, fenntarthatósági szempontok alapján épített és működtett parkban mostantól már a zöld járművek is otthon érezhetik magukat, és feltöltődhetnek a Brooklyn Híd lábánál felállított, szépnek ugyan nem mondható, de kétségkívül zöld, újrahasznosított konténerekből épült töltőállomáson.

A parkból csodálatos látvány nyílik Manhattan felhőkarcolóira és New York kikötőjére. A korábban kihasználatlan vízparti városrészből egyre nagyobb területeket hódít meg az üditően szép, zöld park pázsitjaival, padjaival, fáival, sétányaival.

Brooklyn Bridge Park

A kiszuperált konténerekből épített napenergiakút a Beautiful Earth Group ajándéka a Nagy Almának és az ő “legzöldebb” parkjának, amely egy kihasználatlan területből környezettudatos módon, nyűzsgő, igazi 21. századi parkká nőtte ki magát.

A töltőállomás a Brooklyn Bridge Park elektromos szervízjárműveit (merthogy ilyet vettek és nem benzinest) fogja energiával ellátni.

Brooklyn Bridge Park sétány

További 11 szépséges napelemes töltőállomás, köztük a Beautiful Earth Group újrahasznosított konténere.

Forrás: Inhabitant, Beautiful Earth Group, bacs-napkollektor.hu


Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet:

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Add tovább!

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!