Nyár vége = allergia. Viszket az összes nyálkahártyám, a bőröm, a fülem, a sok dörzsöléstől bedagad a szemem. Éjjel nem kapok levegőt. Reggelre kiszárad és ég a szám, és fáj a szájpadlásom. A tüsszögőrohamokat nem is említem, default.

Parlagfű. Feketeüröm. Nyári gyomok. Szuper.

Ma már nem vagyok hajlandó szteroidos orrsprayt használni (más pedig sosem segített), mert volt olyan év, hogy decemberben azon kaptam magam, hogy annyira hozzászokott a szervezetem, hogy anélkül már nem is tudtam létezni.

Most azokat a megoldásokat keresem, amik egyszerűek, természetesek és nem kerülnek horror összegekbe.

Szüntelen kísérletezéseim ellenére az allergiát még nem sikerült természetes módon legyőznöm, viszont találtam egy remek módszert arra, hogy legalább az orromon át kapjak levegőt! Nekem bevált, próbáld ki te is, hátha neked is segít!

Szabad levegővétel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 in 1 tipp:

1. Vattakorongra csepegtess svédcseppet és azt szagolgasd! Először lehet, hogy megtüsszögtet, de aztán lecsillapítja az orrnyálkahártya duzzanatát, és segít az orrodon át levegőt venni.

2. Ha viszket a szemed, ne dörzsöld a kezeddel, hanem gyengéden töröld át a becsukott szemhéjadat, a szemzúgodat ezzel a svédcseppel átitatott vattapamaccsal, és a viszketés is enyhülni fog!

3. Mellékhatásként a svédcseppes inhalálás javítja az agyműködésedet is! Maria Treben Egészség Isten patikájából című könyvében a svédfüvek gyógyhatásának leírását egy “Régi kézirat”-ból idézi, amelynek rögtön az első pontja így szól:

“Ha gyakran beleszagolunk vagy felszippantjuk, benedvesítjük vele a fejünk búbját, egy nedves ruhadarabot teszünk a fejünkre, elmulasztja a szédülést és a fájdalmat, a svédfüvek javítják a memóriát és az agyműködést.”

Használd egészséggel!

Forrás: Maria Treben, Egészség Isten patikájából

Próbáld ki és számolj be az eredményről!

Neked van bevált tipped allergiára? Írd meg!


Olvasd el ezeket is:


Add tovább!

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!