Ha puha a hajad, mint a kisbabáknak, vagy nincs semmi tartása, vagy csak ráfér egy kis tuning, próbáld ki ezt a pakolást!

A tojás fehérjéje épül be legkönnyebben a testbe a fehérjék közül

Nekem nagyon bevált! :)

Egy fodrász sráctól hallottam, aki hétvégente a CKM és FHM fotózásokhoz készítette el a modellcsajok haját.

Rövid távú hatás: A következő hajmosásig tartást és erőt ad a hajnak.

Hosszú távú hatás: Az esetleges krízisidőszak alatt elvesztett hajszálacskák pótlásába is besegít, megindul a kishajak serdülése. Biztos a fejbőrt is táplálja… Állítólag a tojás fehérjéje épül be a testbe legkönnyebben a fehérjék közül… nem tudom mitől, de jó!

Hozzávalók

100%-ban lebomló, természetes összetevők, jó eséllyel külön rákészülés nélkül is van a konyhádban belőlük:
1 tojás
1 dl olívaolaj
néhány tekerésnyi celofán

Ha rövid a hajad, akkor lehet, hogy sok lesz ez az adag, ez esetben add neki a maradékot a háziállatkádnak, neki is szebb lesz a szőre. Az én Gruftie-m imádja! Ha sok és nagyon hosszú a hajad, duplázz!

Az olívaolaj gazdag A- és E-vitaminban

Elkészítés

Mosd meg a hajad, hogy megkönnyebbüljön a habtól – lakktól – portól – zsírtól.

Verd fel a tojást az olivaolajjal, kendd a hajadra :), tekerd körbe celofánnal, amilyen szivárgásmentesen csak tudod, majd az egész művet csavard egy régi, rossz törülközőbe. (Különösen, ha frissen festett a hajad, mert a kicsurgó cucc hozza magával a hajfesték-felesleget, és megszínez mindent, amit ér!)

Kész.

Most pedig 45 perc wellness. Ideális közben megnézni a Being Erica eheti epizódját, alatta manikűrözés, vagy olvashatsz egy fejezetet aktuális olvasmányodból… stb.

Háromnegyed óra múlva lemoshatod samponnal, utána tedd fel pár percre a szokásos balzsamodat, néhány cseppet rá a parfümödből, szárítás, ennyi. Hagyhatod egy tiszta törülközőbe takarva is megszáradni a hajad (ez még jobban kíméli, mintha hajszárítóznál), ha ráérsz holnap munka előtt belőni.

„Jelenés” előtti este erősen ajánlott tevékenység.

Hasznosnak találtad a tippet? Ajánld ismerőseidnek!


Olvasd el ezeket is!

Neked is van hasonló praktikád? Szólj hozzá a bejegyzéshez!!